Skip to main content
L’AT de Vilafranca presenta ‘Causa general’, la crònica de la persecució policial al moviment independentista
| Notícies

L’AT de Vilafranca presenta ‘Causa general’, la crònica de la persecució policial al moviment independentista

“Venen a fer-te un escorcoll, t'ho buiden tot i et diuen que ja trobaran alguna cosa. D'això se'n diu causa general”. Segons el recompte minuciós de Jordi Panyella, autor del llibre ‘Causa general’ que la territorial de l’ANC de Vilafranca presenta divendres 22 d’abril a partir de les 18:30 a la Biblioteca Torres i Bages, 2.562 són les persones represaliades per l'Estat espanyol, amb investigacions policials i judicials de tota mena, víctimes de la persecució administrativa, econòmica i política per la seva participació en el moviment independentista de Catalunya. I si hi afegim les 1.066 persones golpejades l'1 d'octubre de 2017, sumen fins a 3.628.

 

Jordi Panyella repassa al seu llibre les històries personals, amb noms i cognoms d’aquests represaliats. Perquè quan la repressió actua de forma indiscriminada, organitzada en una ‘causa general’, ho fa amb l'únic propòsit d'inocular el verí de la por per desmobilitzar l'adversari polític, per convertir la dissidència en pols de silenci. “Volen atemorir una generació sencera”.

Causa general és el llibre sobre l’actuació repressiva de l’Estat, amb declaracions inèdites d’un centenar de represaliats i que reconstrueix les històries desconegudes de la persecució.