Skip to main content
39, el primer Nadal d’exili
| Notícies

39, el primer Nadal d’exili

Divendres 14 de febrer, a les 20 h del vespre, Cal Bolet acull la representació de l’obra de teatre ’39, el primer Nadal d’exili’. Es tracta d’una barreja de lectura dramatitzada i espectacle convencional que neix de l’obra ‘El Nadal que no vam tornar a casa. 1939, el primer Nadal d'exili’, edició a cura de l’actual president de la Generalitat, Quim Torra. L’obra original és un recull de proses i poesies escrites l'any 1939 i publicades a diaris i revistes de fora de Catalunya precisament sobre el primer Nadal que molts catalans no van poder passar a casa un cop acabada la Guerra Civil amb textos de Francesc Trabal, Pere Carbonell i Fita, Eugeni Xammar, Avel·lí Artís, Jordi Vallès, F. Garcia-Trabal, August Pi i Sunyer, Jordi d'Argent, Carles Pi i Sunyer, Emili Vigo, G. Sánchez Boxa , Pere Coromines, Ambrosi Carrion, Gràcia B. de Llorenç, Ventura Gassol, Agustí Bartra, Joan Ferrer, Josep Pous i Pagès, Joan Oliver i Xavier Benguerel. També recull articles de presos del camp de concentració de Sant Cebrià i uns quants articles, anònims o firmats amb les inicials, no han pogut ser atribuïts a cap autor.
I d’aquest recull en va sortir aquesta posada en escena a càrrec de voluntaris i socis de l’Assemblea del món del teatre que s’han ofert a anar de ‘bolos’ per Catalunya per presentar-la. Fins ara ha fet parada a Barcelona mateix, a La Roca del Vallès, Calldetenes, Malanyanes, Sitges, Vilanova i la Geltrú.. entre altres. I ara arriba a Vilafranca.
Com sempre en els actes de l’Assembla l’entrada és gratuïta però hi haurà taquilla inversa i la recaptació va directe a la Caixa de Solidaritat.