Skip to main content
| Notícies

Presó solidària a Vilafranca

IMG 20180502 090632Des de les 10h del dilluns 7 fins a les 20h del dimecres 9 de maig s’instal·larà a la Plaça de la Vila de Vilafranca instal·lada la presó solidària amb els presos polítics.

Aquesta iniciativa es basa en dues cel·les, ocupades nit i dia per ‘presos voluntaris’ i té per objectiu posar l’èmfasi en els 9 presos polítics injustament empresonats per l'Estat espanyol. Aquesta ‘performance’, iniciada per Òmnium Cultural Osona, ANC Osona i CDR's Alt Ter, ha iniciat una ruta itinerant per Catalunya que ara arriba a Vilafranca.

Es tracta d’una acció pacífica de tancar-se per torns en una presó i vol posar de manifest el dèficit democràtic que viu l'Estat espanyol i la privació de llibertats a la qual encara estan sotmesos els presidents de les entitats, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, així com Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Aquells que voluntàriament vulguin entrar, durant dues hores, a la presó per solidaritat amb els presos, es poden apuntar a la web www.unpobleempresonat.cat en els horaris que encara estiguin disponibles.