Skip to main content
| Notícies

Sopar groc a Vilafranca

IMG 20180214 182327

El proper dia 1 de març es farà un sopar al Casal de Vilafranca en suport a les famílies dels presos polítics i els exiliats. La voluntat és fer un acte multitudinari, que pugui reunir prop de 400 persones, per la democràcia i la llibertat. Els organitzadors volen també demostrar que el Penedès està implicant en la constitució de la nova república catalana. Els impulsors són la Comissió Onze de Setembre de Vilafranca, l’ANC de Vilafranca i Òmnium Cultural de l’Alt Penedès; i representants d’aquestes tres entitats en van desgranar els detalls.

 

Jaume Claramunt, president de la Comissió Onze de Setembre va comentar que la idea era fer un reconeixement a les famílies d’aquests empresonats i exiliats, i saber com vivien també aquesta situació. En aquest sentit hi haurà parelles i familiars de Carles Puigdemonet, Oriol Junqueres, Quim Forn, Meritxell Serret, Toni Comin, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Claramunt destacava la presència de Marcela Topor, dona de Puigdemont. També vindran a Vilafranca Ferran Civit, parella de Meritxell Serret; i Sergi Corbera, parella de Toni Comín.

Àlvar Mascaró secretari de l’ANC de Vilafranca, comentava que el teatre del Casal s’engalanarà de color groc, ambla voluntat de fer una festa per la República. En el decurs del sopar es farà també un reconeixement als músics per la llibertat, que cada dia interpreten el Cant dels Ocells a la plaça de la vila.

Finalment Jordi Parellada, president d’Òmnium Alt Penedès, explicava que el sopar té un preu de 65€ per persona, i recordava què el principal motiu és el de recollir fons per a la caixa de solidaritat. Hi haurà diversos punts de venda de tiquets a Vilafranca, i un número de compte obert al Banc de Sabadell on també es podran fer aportacions per la fila 0.

El sopar neix seguint iniciatives similars que s’han fet en altres punts del país per mostrar el suport a les famílies tant dels presos com dels exiliats.