Suport de Puigdemont a Fransesc Homs

IMG 2706Declaració del MHP en l’acte de suport a Homs (22.11.16)
 
 
Avui el Congrés dels diputats escriurà una pàgina vergonyosa del parlamentarisme espanyol. Una d’aquelles pàgines que els seus responsables voldran que no es recordi, que no tindran coratge de defensar. Avui és el dia en que la decisió dels votants catalans serà violentada. Avui és el dia que el meu vot com a ciutadà serà invalidat per qui l’hauria de garantir.
 
En un estat en que el TC pot suspendre de forma unilateral i el Congres pot anul·lar l’elecció dels votants perquè no li agraden les seves idees, ni els seus compromisos polítics ni la seva coherència amb el que els ciutadans li van encarregar, en tant que representant públic. Quan passa això la democràcia està seriosament en perill. Qui té poder per canviar les normes i nomenar membres del tribunal, sempre tindrà la certesa que els que incompleixen són els altres.
 
Mai se sentirà obligat a complir els seus compromisos ni tampoc les regles del joc democràtic perquè quan les regles del joc democràtic li van a la contra, simplement les canvia.
 
El Congrés, per tant, no hauria de permetre avui que un tribunal jutgi a un dels seus membres per haver tingut el coratge de complir un compromís electoral. Potser soni estrany, una mica extraterrestre, però això és la democràcia: complir els compromisos electorals. Una cosa a la qual una part no menor del sistema polític espanyol sembla que ha oblidat o banalitza. Complir els compromisos i fer possible l’exercici ciutadà d’expressió democràtica, pacífica i exemplar.
 
Per tant, avui és especialment necessari sortir en defensa de la democràcia i dels demòcrates. Els demòcrates són els que defensen la democràcia davant de pressions i interessos, i especialment són demòcrates els que es mobilitzen quan es pretén ofegar la veu de qui pensa diferent a tu.
 
La democràcia no pot ser low cost perquè si ho és, si es tracta d’una democràcia de baixa intensitat, mai podrà demanar a la societat sacrificis perquè surti en la seva defensa quan està en perill. Avui, PP, C’s, PSOE, amb el concurs del PSC, passaran per sobre de la voluntat dels votants. Avui els partits de la coalició governamental espanyola ompliran de més pedres la maleta del diàleg i ho faran més difícil. I afegiran dificultats en una tasca molt complexa en aquests moments i és exactament anar a la direcció contrària del que és necessari.
 
Avui es converteix en mera retòrica i en simple gesticulació i declaració d’intencions la gesticulació dissenyada perquè arribi a Catalunya determinat missatge. Pels seus fets els coneixereu. Avui els fets certificaran que el concepte de diàleg i democràcia que tenim alguns no es compartit pels que tenen els altres.
 
Carles Puigdemont, 130 president de Catalunya.‎ 1964ED9F 5495 494C 84FB 034F4E96134B 336 0000002428027250 tmp