La cançó oficial de l'11S

Ja tenim la cançó oficial per l'11S de 2016: Endavant les atxes! Aquí teniu el vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=ut95dSDD4Us

L'ANC ha presentat la cançó oficial de la Diada d'aquest any, que porta per títol 'Endavant les atxes'. Es tracta d'una composició de Francesc Ribera, 'Titot', cantant de Brams i regidor de la CUP a Berga, i David Rosell, que és interpretada per tretze grups i músics catalans. Entre els participants hi ha Gossos, Els Catarres, Joan Reig (Els Pets), Meritxell Gené, Pepet i Marieta, Itaca Band, Buhos, Xeic, Joan Rovira, Pastorets Rock i Crossing.

El vídeo, que recull les intervencions de tots els artistes, es va rodar el 25 d'agost a Artés (Bages), sota la direcció de Xavi Gómez, i sonarà a les ràdios i televisions del país la setmana prèvia a la Diada.

La lletra recull el lema de la concentració d'aquest any, convocada per l'ANC i Òmnium, "A punt". "Dempeus i amunt, que ara tot es concentra en un sol punt", diu la cançó, que també afegeix que ara "arriba el gran moment d'empènyer els engranatges, ser fortes i valents, i endavant les atxes".