Les 11 fites de Febrer

LA NOTÍCIA DEL MES

(1) En un acte a la Fira de Cornellà, amb el lema '27092015: On tot comença', l'ANC va encetar ahir la campanya del cicle electoral d'enguany, davant d'unes dues mil persones. Podeu veure el vídeo que es va estrenar per a l'ocasió aquí. I un resum de l'acte i de les directrius que s'hi van exposar al mateix web de l'ANC.

LES VEUS IMPRESCINDIBLES

(2) Raül Romeva, exeurodiputat del Partit Europeu Verd, en una entrevista molt interessant a Tribuna.cat remarca que «Que ningú a Europa hagi dit que Catalunya no pot decidir el seu futur és una derrota del Govern espanyol.» Podeu llegir-la sencera en aquest enllaç.

(3) El president Mas va insistir el dia 27 de febrer al XVIIIè Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya a Mataró en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre i va afirmar que el resultat «ens el discutiran tant com puguin. A Madrid i, si poden, fora d'Espanya. Però que a Catalunya el 27-S hi hagi molta gent votant, un resultat clar i un 'sí' amb majúscules a la sobirania, no depèn del govern espanyol, ni de les corts generals, ni del CGPJ ni del TC. Depèn del poble de Catalunya.» Podeu veure el vídeo de les declaracions aquí.

(4) El periodista Jofre Llombart ha fet una recerca titulada Els Santis Vidals de l'altra banda. En fa un resum de les activitats d'alguns jutges espanyols i els compara amb allò que ha fet Santi Vidal. De ben segur que trobareu les comparacions odioses, molt odioses.

(5) Agustí Colomines va publicar a El Punt Avui el 5 de febrer un article on s'analitza per enèsima vegada el paper de Josep Anton Duran i Lleida, el lider d'Unió Democràtica. Colomines albira la fi de la carrera política del de la Franja, si no sap llegir bé el moment polític en què ens trobem. Com ho veieu vosaltres?

(6) Eduard Voltas va escriure a NacióDigital.cat un article amb ressonàncies bíbliques en què justifica el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S:

«Plebiscit»

Ara que volen que els nostres fills tornin a resar a l'escola i reconeguin que no poden assolir la felicitat sense Déu si volen aprovar, deixeu-me que grati en la meva cultura religiosa per retratar el moment polític. Perquè aquesta setmana m'ha vingut al cap unes quantes vegades aquell passatge del Nou Testament. "Jesús digué als seus deixebles: us asseguro que difícilment un ric entrarà al Regne del Cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que un ric entri al Regne de Déu" (Mateu 19, 23-30)

Aquesta setmana ha tornat a quedar clar, per exemple, que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que el TC reconegui el dret dels catalans a decidir el seu futur polític lliurement (sentència anul·lant la consulta del 9N).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que els partits espanyols acceptin Catalunya com a subjecte polític (resolucions del Debat de l'Estat de la Nació).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que Espanya sigui realment l'estat aconfessional que proclama la seva Constitució (publicació al BOE del demencial curriculum de l'assignatura de religió).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla, que no pas que un partit espanyol no sigui nacionalista espanyol (Pablo Iglesias reclamant una actitud "patriòtica" per evitar que Espanya sigui "una colònia d'Alemanya" i callant davant la sentència del TC que anul·la el 9-N).

Que és més fàcil que un camell passi pel forat d'un agulla, que no pas que funcioni la separació de poders a Espanya (suspensió del jutge Vidal per tres anys sense base legal).

I és per això, perquè els catalans ens hem cansat d'intentar que el camell passi pel forat de l'agulla, que les eleccions del 27 de setembre són ja un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

A ESPANYA...

(6) Sembla que des d'Espanya volen esborrar del calendari el dia 9 de novembre: el ple del Tribunal Constitucional ha acordat de declarar inconstitucionals, i per tant nuls, la convocatòria del 9-N original i dos preceptes de la llei de consultes no referendàries. Podeu llegir la notícia sencera a Vilaweb.cat.

(8) I no tan sols volen esborrar dies, sinó que suspenen les persones que els molesten. EL CGPJ, com era previsible, ha suspès tres anys el jutge Santi Vidal. Probablement, el jutge farà un pas cap a la política, mentre lluita per seguir construint el nou Estat català. Notícia sencera a l'ARA.cat.

A VILAFRANCA...

(9) Aquest mes de febrer han continuat els actes de la capitalitat cultural de Vilafranca del Penedès per a aquest any 2015. Actes com l'estrena de l'obra Vilafranca, un dinar de Festa Major han situat en primera línia mediàtica la capital penedesenca. Us recomanem que seguiu els actes i que visiteu el web oficial. Una excel·lent manera de fer país!

(10) El secretariat de l'ANC de Vilafranca hem preparat un cicle de xerrades amb gent il·lustre, que explicaran tots els ets i uts de la independència i de les conseqüències i avantatges que se'n derivaran. Aquest mes pròxim tindrem a Germà Bel, el dia 5 de març a les 20 h a l'Escorxador, que ens parlarà dels marcs alternatius per a una Catalunya independent. El 23 de març, també a les 20 h a l'Escorxador, Joan Iglesias ens donarà la seva visió sobre com serà la hisenda catalana.

MENTRESTANT...

(11) ICV deixa de banda els seus votants independentistes i tria en un polèmic congrés el seu full de ruta, basat en la consecució d'”una Catalunya lliure dins d'una Espanya plurinacional”. De moment, ja s'han produït les primeres baixes de polítics destacats del partit, com ara l'exeurodiputat Raül Romeva, de qui podeu llegir el seu apunt de comiat en el seu blog.