Conferència amb Germà Bel i Queralt

GERMA BEL 5 3

La conferència que us volem presentar aquesta vegada serà a càrrec d’en Germà Bel i Queralt. Nascut a Les Cases d'Alcanar, Terres de l'Ebre, l’any 1963, és catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona i investigador ICREA-Academia. Diputat del Congrés entre el 2000 i el 2004, va ser portaveu d'Economia i Hisenda del Grup Socialista des del 2001 fins al final de la legislatura.

Entre 2004 i 2006 va ser professor visitant a les universitats de Cornell i Harvard i el 2009 a l'European University Institute de Florència. El curs 2012-2013 va estar professor visitant a les universitats de Cornell i Princeton. La seva investigació se centra en la reforma del sector públic i en l'economia i política de les infraestructures i el transport i dels serveis públics locals. Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques i és autor de diversos llibres acadèmics i assaigs de divulgació.

El contingut de la ponència "Marcs econòmics alternatius d'una Catalunya independent", tal com el propi Germà Bel argumenta, “versarà sobre quins són els principals elements a tenir en compte en la perspectiva d'una Catalunya Independent. Com pot afectar la creació d'un Estat independent als recursos fiscals, a les infraestructures, a les pensions. Quins són els escenaris econòmics més probables. I sobre com pot afectar la independència al comerç exterior i al finançament exterior de l'economia catalana.”

Per qui estigui interessat, es posarà a la venda el seu últim llibre: Anatomia d'un desengany. La Catalunya que és i l'Espanya que no va poder ser.

La conferència tindrà lloc dissabte 5 de març, a les 20 h, a la Sala d’Actes de l’Escorxador (carrer de l’Escorxador 19, a Vilafranca del Penedès).

A banda d'aquesta xerrada, estan confirmades les ponències d’en Joan Iglesias (Director del Programa per a la definició d’un nou model d’Administració Tributària de Catalunya), el 24 de març; de l’Albert Pont (President del CCN), el 16 d’abril; de l’historiador Víctor Cucurull, el 8 de maig; i estem treballant per portar el jutge Santiago Vidal, la politòloga i contertuliana Pilar Rahola, entre d’altres, en els propers mesos.