Conferència amb Xavier Sala i Martín

XSalaMartin 15-11

La conferència que us volem presentar aquesta vegada serà a càrrec de’n Xavier Sala i Martín. És el Catedràtic J. i M. Grossman d’Economía de la Columbia University a New York i professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Des del 2003 és Assessor Econòmic Principal i l’autor del Center for Global Competitiveness and Performance del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, a Suïssa. També des del 1990 és investigador del National Bureau of Economic Research of Cambridge, a Massachussets, i membre fundador del Col·lectiu Wilson, un grup de professors i acadèmics dedicat a la defensa del dret a decidir.

Entre el 2003 i 2009 va ser membre de la junta directiva, tresorer i president de la comissió econòmica del Futbol Club Barcelona. Ha rebut diversos premis com el Joan Carles I, el Premi Arrow d’economia, el Premi Compte de Godó de Periodisme, entre d’altres de rellevant importància internacional. Així també és autor de diversos llibres d’economia, éssent l’últim que ha escrit el que presentem en aquesta ocasió, i que dona nom a la seva ponència “És l’hora dels Adéus?”

El contingut de la ponència, queda reflectit en un paràgraf extret del llibre que el mateix autor descriu en el pròleg: “La demanda dels catalans sembla estranya en un món que no està acostumat a dibuixar fronteres amb la força dels vots. Però ̀hi haurà un dia que votar per decidir fronteres serà normal. I quan ho sigui, la gent mirarà enrere i pensarà que la situació del 2014 era anacrònica i indecent.”

La conferència tindrà lloc dissabte 15 de novembre, a les 18:30h, al Teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès.

A banda d'aquesta xerrada, estem treballant per a portar altres reputats ponents per després abans i després de les festes de nadal. Ho comunicarem oportunament.