Recital de poesies Núria Feliu i Mestres

Nuria Feliu 3 7

Enguany,  el format que us proposem serà ben diferent. Sota el títol “Poemes i cançons patriòtiques”, comptarem amb la col·laboració desinteressada de la famosa cantant i actriu catalana, Núria Feliu i Mestres, que ens oferirà un recital de poesies patriòtiques, rodejada de rapsodes, cantaires i músics de la nostra vila.

L’aportació de la Núria Feliu a la normalització de la llengua ha estat fonamental i decisiva. Durant de 50 anys Núria Feliu ha recreat i ha enregistrat 500 temes de totes les millors cançons del món, així com cançons dels nostres poetes i compositors. Actualment, la Feliu continua dalt dels escenaris fent lectures poètiques. Ha editat dos Llibres-CD, un dedicat els poemes de les sardanes, i el més recent, els poemes patriòtics. Per això la Generalitat li va concedir l 'any 1985 la màxima distinció que pot tenir un ciutadà del nostre país, la Creu de Sant Jordi que premiava tota una vida de treball i entrega a aquesta terra que ella tant estima. El dia 14 de novembre 2008 li van concedí el Premi Nacional President Lluís Companys. El dia 26 de novembre 2008 l’Ajuntament de Barcelona li atorgà la Medalla d’Honor de Barcelona. El 2012 rep el Premi Europeu a l'Excel·lència. Recentment, el dia 4 de maig va rebre el premi Joan Coromines que atorga la CAL.

Aquest acte tan emotiu que us volem oferir, versa sobre l’eix vertebral del recital de poesies catalanes, algunes d’elles patriòtiques, que s’interpretaran en blogs. El primer a càrrec de la parella de nens Ramon Costa i Anna Gol, que llegiran un parell de poesies de Joana Raspall cadascú de manera intercalada. En un segon bloc comptarem amb els rapsodes adults Boujtat Hajar (de nacionalitat marroquina) i en Santi Borrell, els quals interpretaran una poesia cadascú, ella de Salvador Espriu, i ell una de composició pròpia. El tercer blog serà interpretat pels rapsodes jubilats Mª Àngels Solé i Josep Mª Rovira, que llegiran una poesia cadascú, amb el mateix format que els lectors adults. Finalment la Núria Feliu recitarà un seguit de poemes patriòtics, d’un repertori que executa magistralment en totes les seves actuacions. I tot això anirà ben amenitzat pel grup de música tradiconal Els Ministrers i la Coral infantil l’Espinguet, que aniran intercalant cançons i peces musicals entremig de les lectures poètiques. Finalment acabarem tots interpretant el nostre himne nacional, Els Segadors. Al acabar l’acte oferirem un refrigeri i l’oportunitat de comprar un CD de la Núria Feliu, que us podrà dedicar, Així com també es farà una nova recollida de Signa un Vot per la Independència, per la qual cosa es demana portar el DNI si es vol col·laborar.

L’acte tindrà lloc dijous 3 de juliol, a les 19h, a l’Auditori de Vilafranca.

Durant els mesos d’agost i setembre no tenim previst fer cap més conferència donat que estarem immersos en la preparació de la propera històrica Diada de Catalunya, la qual desitgem que sigui el trampolí per assolir una majoria suficientment àmplia per a votar Si-Si a la consulta del 9 de novembre. Cal exercir el nostre dret a decidir!