Conferència amb l’Enoch Albertí i Rovira

ENOCH ALBERTI 11-6

La conferència que us volem presentar aquesta vegada serà a càrrec de l’Enoch Albertí i Rovira, (Vilafranca del Penedès, 1958). Albertí és llicenciat en Dret i catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona (UB). Exerceix com a professor del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la UB i va assumir el càrrec de degà de la Facultat de Dret el març de 2008. A més, dirigeix el Grup d’Estudis Constitucionals i Europeus, reconegut com a grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya. Actualment dirigeix dos projectes de recerca, un sobre l’impacte constitucional de la reforma dels tractats de la Unió Europea (UE), que finança el Ministeri d’Educació i Ciència, i l’altre sobre la nova Constitució Europea subvencionat per la Fundació BBVA. Així mateix, juntament amb el professor Alejandro Saiz, co-dirigeix un projecte de recerca sobre els nous estatuts d’autonomia de l’Estat espanyol, que patrocina l’Institut d’Estudis Autonòmics de Catalunya.

Ens oferirà una molt interessant xerrada sota el títol  "Les estructures del nou Estat català i les relacions amb la UE".

Només unes paraules del mateix Enoch Albertí al diari El País el 9 de juliol del 2010, que han acabat sent premonitòries: “...El nou Estatut era l'aposta d'amplis sectors polítics de la societat catalana per ajustar l'anomenat encaix de Catalunya a l'Estat, als 30 anys de la recuperació de l'autonomia i a la vista, precisament, de l'experiència d'aquest temps i del primer Estatut. Una operació feta amb voluntat de respectar el marc constitucional i seguint escrupolosament els procediments constitucionals. Després d'un pacte enormement laboriós i difícil, la intervenció del TC, amputant algunes parts i buidant o reinterpretant altres, té com a efecte posar en qüestió aquest pacte i situar parts del mateix fora del marc constitucional mitjançant una interpretació discutible, en moltes ocasions restrictiva i mesquina de la mateixa, posant les coses molt difícils als que havien confiat en aquesta via..”.

La conferència tindrà lloc dimecres 11 de juny, a les 20h, a la Sala de Conferències de l'Escorxador.

A banda d'aquesta xerrada, hi ha previst portar el dijous 3 de juliol a la Núria Feliu amb un espectacle de recital de poesies patriòtiques a l’Auditori de Vilafranca, a les 19h. No hi falteu!