Conferència amb Ramon Arnabat Mata


RAMON ARNABAT 8-5-14La conferència que us volem presentar aquesta vegada serà a càrrec de’n Ramon Arnabat Mata (Santa Margarida i els Monjos, 1957). Doctor en Història, professor de la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca consolidat ISOCAC. Director del projecte “Tots els Noms” (El Penedès, 1931–1979), president de l’Institut d’Estudis Penedesencs i autor de diversos llibres i articles sobre la Guerra Civil espanyola. Ens oferirà una molt interessant xerrada sota el títol "Les relacions entre Catalunya i Espanya: 1714 - 2014"


En paraules del mateix Ramon Arnabat, “des de 1714 i fins a l'actualitat, les relacions entre els diversos governs espanyols i Catalunya han estat força complexes. Al llarg de la conferència ferem una síntesi de l'evolució dels esdeveniments i del comportament dels diversos grups socials catalans respecte de les relacions Catalunya-Espanya. I veurem com, per sota d'aquesta llarga i complexa trajectòria, hi circula un corrent poderós i profund de consciència col·lectiva que ens ha permès preservar la identitat i la llengua contra tots els intents de negar-les. Un corrent que de vegades pot semblar ocult, però que surt a la llum cada cop que cal enfrontar-se a un entrebanc”.

La conferència tindrà lloc dijous 8 de maig, a les 20h, a la Sala de Conferències de l'Escorxador.

A banda d'aquesta xerrada, hi ha previst portar els següents ponents: un destacat membre del CATN (a determinar) l’11 de juny del 2014, i pel 3 de juliol portarem a la Núria Feliu amb un espectacle de recital de poesies patriòtiques.