Conferència amb Albert Pont

ALBERT PONT 6-2-14La primera conferència d’enguany, dintre del cicle de conferències que la Territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, a Vilafranca, anirà a càrrec del President del Cercle Català de Negocis (CCN), Sr. Albert Pont. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, és especialista en Dret Internacional i en Relacions Internacionals. Executive MBA per la Universitat Ramon Llull. El març de 2011 crea la seva pròpia empresa The Black Swan Family Office Sl, dedicada al sector d'activitats auxiliars a la intermediació financera. El 2012 va publicar l’exitós i reconegut llibre "Delenda est Hispania", que va venir a presentar a Vilafranca el 10 de maig del 2013, organitzat també per la Territorial de l’ANC.

La xerrada col·loqui que ens oferirà, aquesta vegada, l'Albert Pont, ve a ser una breu síntesi sobre el seu segon exitós llibre “Addendum. L’endemà de la Independència”. Aquest llibre neix amb la necessitat de complementar “Delenda est Hispania” en qüestions molt concretes, que suposaran un enorme repte per als nostres representants polítics durant el procés de transició constitucional de Catalunya a la plena sobirania. Albert Pont hi analitza un a un els cinc països amb dret a veto al Consell de Seguretat de l'ONU. És a dir, els països que podrien frenar del tot el reconeixement internacional de l'Estat català: els EUA, Rússia, França, el Regne Unit i la Xina. Alguns, amb interessos econòmics evidents a Barcelona; d'altres, sense una posició tan definida. Per tant, en funció de l'actitud que adopti l'Estat català en l'escena internacional, l’autor augura que aquestes cinc potències podran mostrar-se favorables o contràries al nou estat.

Perquè el procés continua inexorablement. La decisió ja està presa. No hi ha marxa enrere. No tornarem a l'estat anterior. La construcció de les estructures d'Estat no té aturador: hisenda pròpia, diplomàcia, banc central... Cal començar a dissenyar les estratègies per superar els riscos del procés, sent conscients que, mentrestant, l'Estat espanyol actuarà per ofegar, centralitzar i generar una involució en tots els àmbits que estiguin sota el seu control. La bona notícia és que cada vegada seran menys. I que nosaltres ja estem treballant en un escenari que ells ni tan sols han previst.

Data i lloc:

Dijous 6 de febrer, a les 20h, a la Sala de Conferències de l'Escorxador.