Conferència amb Martí Anglada

Dintre del cicle de conferències que la Territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, a Vilafranca, té previst organitzar, hi ha la intenció de portar als prescriptors més significats del nostre país.

L'ANC a nivell nacional ha engegat una nova cursa cap a la sobirania del nostre país, i emparant-se en la ja històrica cadena humana del passat 11 de setembre d'enguany, obrim pas amb el que anomenem VIA CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA. Aquesta acció de país, portada des de les bases socials i populars de casa nostra, pot emprendre diverses orientacions d'acord amb les bases establertes per la direcció de l'ANC.

L'Assemblea Territorial (AT) de Vilafranca ha decidit agafar la via anomenada "un sol poble", en la qual es pretén que tota la societat participi de la formació de tota una sèrie d'organismes de gestió i corrents de pensament, per tal d'omplir de significat i contingut la transició nacional del nostre país cap a la nova Republica de Catalunya, on tot està per fer i tot és possible, parafrasejant la coneguda dita.

En aquest sentit està previst, doncs, organitzar una sèrie de xerrades durant el que queda del 2013 i al llarg del proper 2014, un any decisiu i cabdal per l'esdevenir del nostre país, amb l'objectiu que tothom pugui informar-se sobre d'on venim, on som, i cap a on anem com a poble.

La primera conferència anirà a càrrec del reconegut periodista i Politòleg català, en Martí Anglada i Birulés, nascut a Girona el 1949, llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva carrera ha estat molt prolífica en el món periodístic, que de ben jove l'ha portat a dedicar-se en cos i ànima al periodisme en l'àmbit de la informació internacional des de 1976, a l'Orient Mitjà (Beirut, El Caire, Bagdad i Israel, cobrint els diferents conflictes socials i bèlics d'aquests territoris.

Més tard, Martí Anglada, com a corresponsal de La Vanguardia, va ocupar la corresponsalia del diari a El Vaticà i a Roma. Posteriorment va ser destinat a Londres fins el 1983.

A partir del 1984 va entrar als equips informatius internacionals de TV3, sent-ne el primer delegat a Madrid i Washington durant 13 anys. El 1990 va ser destinat com a corresponsal europeu a Brusel·les fins el 2009, per finalment acabar la seva carrera a Berlín.

La seva llarga trajectòria periodística li ha valgut el reconeixement dels seus companys de professió, guanyant els premis APEC i Ernest Udina. Així mateix ha publicat multitud d'articles i un parell de llibres: "Afers (no tant) estrangers" i "Quatre vies per a la independència: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia".

Martí Anglada, parlarà de "Catalunya-Europa", és a dir, del procés català vist des dels grans països europeus i des dels petits, com els descrits en el seu últim llibre, i des de les institucions de la UE a Brussel·les.

La conferència tindrà lloc dijous 19 de desembre, a les 20h, a la Sala de Conferències de l'Escorxador.