Skip to main content
| Notícies

La mobilització a Vilafranca pel 8N

Aquest dimcres 8 de novembre, dia de la vaga general, a les 18h va tenir lloc una mobilització multitudinària davant de l’Ajuntament per a reclamar la llibertat dels presos polítics i demanar que s’acompleixin els drets democràtics.

Com ja va sent habitual en les darreres concentracions, la plaça de la Vila i part de la plaça de Sant Joan estaven plenes de gom a gom. La manifestació va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca a més d’altres alcaldes de la comarca, hi eren també diferents membres del PDECAT, d’ERC, la CUP i VeC i de les entitats organitzadores ANC, Omnium Cultural i el Comité de Defensa per la República. Quan passaven pocs minuts de les 6 de la tarda, darrere de la gran pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics s’iniciaven els parlaments i la lectura d’un manifest. Començava l’Àlex Casanova, membre de CDR, agraint la participació a les convocatòries del dia d’avui i recordant els motius d’aquesta vaga general.

Tot seguit era el torn del president d’Omnium Cultural Alt Penedès, Jordi Parellada, que va estar l’encarregat de llegir el manifest per la llibertat dels presos polítics i la defensa dels drets democràtics. Per tancar els parlaments, agafava el micròfon la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Ester Güell, que destacava la xifra de 23 dies, els que fa que hi ha presos polítics a Catalunya.

Després dels parlaments, un grup de grallers de la vila van pujar a l’escenari per interpretar el Cant dels Segadors. Un cop finalitzat l’himne es va iniciar una marxa pels carrers de la Vila encapçalada pels alcaldes, regidors i membres de les entitats sobiranistes.

Amb aquest enllaç podeu accedir a la notícia a RTVV.