TV3 emetrà "Les clavegueres d’Interior" davant la censura als canals espanyols

cloacas interiorDavant la negativa dels grans canals espanyols, seran TV3, IB3 i ETB que emetran conjuntament el documental Les clavegueres d’Interior el proper dimarts 11 de juliol en prime time.

Mediapro, la productora que s’encarrega del documental, volia que es fes una primera emissió en un dels canals estatals, per tal que els telespectadors espanyols puguessin veure "la guerra bruta" del Ministeri de l'Interior contra els dirigents indepnedentistes, i que després pogués passar a TV3, però res d’això no ha estat possible. Seran només els espectadors catalans, balears i bascos que podran veure el documental.

Les clavegueres d’Interior explica l’operació Catalunya a partir dels enregistraments entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, que va revelar el diari Público el mes de juny de 2016. Ho fa a través de diversos testimonis, entre ells dos comissaris i un sergent de la guàrdia civil, que revelen "una xarxa d'interessos i corrupteles que va més enllà de la persecució als enemics polítics, que configura una trama de favoritismes i corrupteles que implica policies, jutges, fiscals i empresaris".