Crònica de la conferència de Francesc Homs

Homs fa a Vilafranca la seva primera conferència pública després de la seva inhabilitació

Francesc Homs va explicar la seva experiència i quina és la seva visió sobre el futur del procés català cap a la independència, desprès que la setmana passada es veiés obligat a deixar el Congrés de Diputats. La coordinadora de l’ANC de Vilafranca, Esther Güell, li va donar pas tot i recordant que la seva presència estava prevista a Vilafranca abans de saber-se el resultat final del procés judicial que l’ha fet fora de la política representativa. Una conferència amb l’interès de saber com es veu el procés des del Congrés de Diputats, però alhora en aquest cas el procés vist des dels tribunals.

L’exconseller i ara exdiputat, Francesc Homs, va ser rebut a l’auditori per l’alcalde de Vilafranca i representants de l’Assemblea. A dins unes 250 persones l’estaven esperant i ell s’hi va adreçar amb l’objectiu d’explicar algunes idees que considera podran ser d’utilitat per entendre el que ha de passar en els propers mesos.

En primer lloc va recordar que a ell se l’ha condemnat per posar urnes i com a conseqüència de la condemna ha estat expulsat del Congrés de Diputats on hi era en representació directa dels ciutadans de Catalunya. Justament va fer notar que en 37 anys de democràcia només s’ha expulsat dos diputats del Congrés. Barrionuevo per la seva implicació amb el terrorisme d’estat dels GAL i a ell per haver posat urnes al carrer.

Homs també va recalcar que l’Estat ha modificat la doctrina penal expressament per inhabilitar-lo. L’exdiputat va apuntar que cal prendre consciència que l’estat ha donat respostes polítiques, respostes constitucionals i ara ha iniciat les respostes penals, que són el darrer recurs. Francesc Homs assenyala que no hi ha cap referència en el món occidental de respostes penals a una proposta democràtica.

També va insistir en destacar que ens afrontem a un conflicte pacífic entre dues parts molt desiguals. L’estat té la força però Catalunya té la voluntat democràtica.

En aquest enllaç teniu la notícia a la pàgina web de RTVV, junt amb un vídeo de la conferència.