Registre de Catalans a l'Exterior

L'Assemblea Nacional Catalana i les seves Assemblees Exteriors posem en marxa el web votexterior.cat amb l'objectiu d'animar els catalans residents a l'exterior del país a inscriure's al Registre de Catalans a l'Exterior, que gestiona el Govern de la Generalitat.

Aquest registre és una eina clau perquè les comunitats catalanes a l'exterior puguin fer sentir la seva veu i puguin fer arribar a les institucions catalanes les seves opinions respecte a tot allò que els afecta com a catalans.

Hi ha centenars de milers de catalans residint a l'estranger, una part dels quals són inscrits als registres emmarcats a la legalitat espanyola. El Govern de la Generalitat, per tal de tenir accés directe a aquestes comunitats, ha habilitat un registre propi. El Projecte de Llei de les Comunitats Catalanes a l'Exterior, que es troba actualment en tràmit parlamentari, està dirigit precisament a regular els seus drets i deures. Per això cal tenir coneixement de quines persones es troben en aquestes circumstàncies.

L'Assemblea Nacional Catalana, conscient de la rellevància d'aquest registre, anima tots els catalans i catalanes residents a l'exterior a comprovar quins requisits hi ha per registrar-se i inscriure-s'hi.

Així mateix, recordem a tots els que tingueu familiars o amics a l'exterior que els animeu a fer-ho.

Anirem actualitzant el web a mesura que el govern informi sobre canvis a la legislació vigent.