Crònica de la conferència d'Hadar Ayxandri

thumbnail IMG 4502Divendres es va fer una nova sessió del cicle que la territorial de Vilafranca de l’ANC organitza per explicar com es veu el procés català cap a la independència vist des de fora.

L’auditori del Vinseum acollia una conferència de Hadar Ayxandri, secretari nacional de l’ANC per la regió exterior i tresorer del Consell d’Assemblees Exteriors Catalanes.

Hadar Ayxandri és un pedagog que el 2013 va anar a viure als Estats Units on hi va estar tres anys i allà va ser coordinador de l’ANC a l’Estat de Geòrgia amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització del procés català.

Recordava que l’any 2013 va ser el de la V baixa a Barcelona, una acció que va tenir la seva rèplica a diferents ciutats del món. També als Estats Units. De fet allà hi viu una àmplia colònia catalana organitzada amb territorials de l’ANC amb presència a 22 dels 50 estats, i a les principals ciutats nord-americanes.

Ayxandri va parlar sobre la feina de l’ANC en l’àmbit internacional. Una feina que primer va consistir en informar del cas de Catalunya i que des del 2014 està especialment encaminada a recollir suports i implicacions.

Es va comptar amb l'aportació (inesperada però molt valuosa) d'en Lluís Díaz-Guerra, coordinador de l'ANC a Anglaterra que, entre altres temes, va explicar què són els All-Party Parliamentary Group i com s'ha gestat aquest 'grup de discussió' sobre Catalunya.

En aquest enllaç podeu trobar la notícia de RTVV, junt amb un vídeo explicatiu.